Етнокультурна специфіка «чешмелійських пешкирів». - Младінова, Ірина Афанасіївна (Дриновський збірник, 2019)
У статті на основі матеріалів села Криничного показана етнокультурна особливість чешмелійських пешкирів, їх спосіб виготовлення, орнаментика і практичне застосування.