Болгарська етнокультурна група Одеси: досвід соціокультурної адаптації - Коч, Світлана Вадимівна; Стоянова, Галина Миколаївна (Дриновський збірник, 2019)
Предметом аналізу є особливості організації соціокультурного простору болгарської етнокультурної групи Одеси. Зазначено, що болгарське населення Одеської області, як традиційна етнокультурна група регіону, сформувалась упродовж ХVIII–XIX ст. Сталі соціальні повсякденні практики створили основу подальшої адаптації в середовищі полікультурного міста, дозволили групі виступити активним учасником соціального простору в мегаполісі.