Юртоподібні житла на салтівських поселеннях Лісостепового Подінців’я - Квітковський, Віктор Ігорович (Дриновський збірник, 2019)
У статті дається огляд салтово-маяцьких жител Верхнього Подінців’я, побудованих в кочівницьких традиціях. Всі житла автор розділяє на 3 групи: наземні юртоподібного типу, поглиблені юртоподібні будівлі і житла перехідного типу. Картографування будівель дозволяє визначити локалізацію груп кочівників-праболгар на салтівських поселеннях.