Культурно-просвітницька діяльність громадських організацій болгар України протягом кінця ХХ – перших десятиліть XXI століття. - Потапенко, Ірина (Дриновський збірник, 2024)
Стаття присвячена дослідженню культурно-просвітницької діяльності громадських організацій болгарської спільноти України та їх ролі в збереженні ідентичності етнічної спільноти. Визначено мету їх діяльності, описано основні напрями культурно-просвітницької роботи і роль у збереженні, розвитку і популяризації болгарської мови та культури, відродженню болгарських традицій і обрядів.