Релігійний вимір творчості Іво Андрича - Микитенко, Оксана (Дриновський збірник, 2021)
4–5 грудня 2020 р. у Белграді відбулася міжнародна наукова онлайн конференція «Андрич і релігія», організована Інститутом Андрича при Белградському університеті. Ім’я всесвітньо відомого сербського письменника, нобелівського лауреата Іво Андрича незмінно викликає увагу як читачів у всьому світі, так і науковців різних країн. Проведення міжнародної конференції, яка б розглянула у ракурсі поетичного і тематичного вираження релігійний вимір творчості Іва Андрича, передбачало залучення як літературознавців, так і представників інших спеціальностей, зокрема, етнології, мовознавства, філософії. Це наголосила у вступному слові директор Інституту Андрича, колишній декан філологічного факультету Белградського університету проф. Олександра Вранеш, сердечно привітавши учасників та висловивши надію на можливість очного спілкування у наступному році.