Харківські виставки до 120-річчя відкриття салтівської культури - Аксьонов , Віктор; Скирда, Валерій (Дриновський збірник, 2021)
1900 року вчителем гімназії В. О. Бабенко біля с. Верхній Салтів Вовчанського повіту Харківської губернії було відкрито середньовічний катакомбний могильник. Дана дата й стала відліком вивчення салтівської археологічної культури. З того часу й до наших днів ця культура стала візитівкою харківської археології, а Харків став центром де зосереджена найбільша в Україні кількість салтознавців. Завдяки їх багаторічним польовим дослідженням в музеях міста були зібрані потужні колекції артефактів салтівської культури. Яскравим підтвердженням цього факту слугують виставки проведені до 120-річчя з початку вивчення культури проведені в Харківському історичному музеї імені М. Ф. Сумцова та Музеї археології Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.