Формування мовної особистості в епоху глобалізації - Сухенко, Вікторія (Дриновський збірник, 2020)
У статті проаналізовано шляхи та наслідки впливу глобалізаційних процесів на сучасну українську мову; осмислено зміни в лексиці кінця ХХ –початку ХХІ століття, що впливають на формування сучасної мовної особистості; схарактеризовано поняття «глобалізм» та розкрито можливості глобалізації як збагачувати мову, так і розхитувати мовну норму, дестабілізувати мовне життя; закцентовано увагу на необхідності досконалого вивчення процесів виникнення глобалізмів задля збереження мовного стандарту.