Конференція «Обмін знанням в академічних культурах через міграції всередині та між Європою та Чорноморським регіоном (до Першої світової війни та за її наслідками)» (Скоп’є, 11–12 січня 2019 р.) - Микитенко, Оксана (Дриновський збірник, 2020)
11−12 січня 2019 р. у Македонській академії наук і мистецтв (Скоп’є, Р. Македонія) відбулася міжнародна наукова конференція «Обмін знанням в академічних культурах через міграції всередині та між Європою та Чорноморським регіоном (до Першої світової війни та за її наслідками». Організатором конференції, проведеної в межах міжнародного наукового проекту «Обмін знанням та академічні культури гуманітаристики: Європа та Чорноморський регіон: кінець XVIII–XXI ст.», що фінансується з боку Європейської програми «Горизонт» (2020), був Інститут національної історії (директор проф. д-р Драгі Гйоргієв). Керівником проекту є відомий історик проф. д-р Карл Казер, який представляє Інститут з історії Південно-Східної Європи (Грац, Австрія). Участь у конференції взяли науковці з Австрії, Азербайджану, Грузії, Македонії, Молдови, Росії, Румунії, Туреччини, України, – представники як університетської, так і академічної науки. До участі у роботі конференції було запрошено славістів – співробітників відділу української та за рубіжної фольклористики ІМФЕ НАН України, які не є учасниками проекту, зокрема, д. філол. н. О. Микитенко.