В пам’ять про видатного македонського мистецтвознавця - Микитенко, Оксана (Дриновський збірник, 2020)
28 листопада 2018 р. на 87 році перестало битися серце академіка Македонської академії наук і мистецтв Блаже Ристовського. Пішов у вічність справжній син Республіки Македонії та великий друг України – голова Комісії з питань македонсько-українського співробітництва, започаткованого на початку 2000-х рр. в межах Договору про дружбу і співробітництво між Україною та Республікою Македонія та Договором про співпрацю між академіями обох країн, знаний державний і культурний діяч, видатний науковець-славіст, історик, етнолог і фольклорист. Блаже Ристовський був одним із ініціаторів наукового співробітництва між Македонською академією наук і мистецтв та Національною академією наук України, виступав редактором Українсько-македонського збірника за результатами двосторонніх наукових зустрічей (1−6 тт.). У його доробку понад 900 наукових праць, виданих як у Македонії, так і за її межами.