Віра Юріївна Франчук (17.01.1932 – 22.03.2019) - Гончаренко, Аліна (Дриновський збірник, 2020)
22 березня 2019 р. перестало битися серце Віри Юріївни Франчук – видатного українського науковця, фахівця в галузі історії східнослов’янських мов та слов’янського мовознавства, історичного літописання й текстології давніх рукописів, визначної дослідниці наукової спадщини Олександра Потебні, доктора філологічних наук, професора, провідного наукового співробітника Інституту мовознавства ім. О. О. Потебні НАН України.