Питання соціальної історії Болгарії у творчому доробку С. І. Сідельникова - Самойленко, Наталя Іванівна (Дриновський збірник, 2019)
У статті в межах базових концептів соціальної історії розглядається висвітлення відомим харківським болгарознавцем С. І. Сідельниковим питань визвольного антиосманського руху болгарського народу на останньому етапі боротьби за незалежність. Автор доходить висновку, що розвідки вченого є актуальними з огляду на з’ясування причин успіху у становленні національної державності