Болгарія в контексті «слов’янської політики» СРСР у роки Другої світо- вої війни - Волокітіна, Тетяна Вікторівна (Дриновський збірник, 2019)
В статті розгядається «слов’янська політика» СРСР, її розроблення, цілі та практична реалізація в роки Другої світової війни. Особливу увагу приділено антифашистській, передусім анти- німецькій, спрямованості цієї політики як ключовому чиннику, що вплинув на повернення до слов’янської ідеї, а також тому місцю, котре відводилося Болгарії у планах радянського політичного керівництва