Політична спадщина Стефана Стамболова у болгарсько-російських від- носинах (1895-1915) - Миколенко, Дмитро Валерійович (Дриновський збірник, 2019)
Автор займається виявленням і визначенням впливу такого явища, як політична спадщина Стамболова на розвиток російсько-болгарських відносин у 1895–1915 рр. Дослідник приходить до висновку, що партії країни використовували її у боротьбі за владу. Представники Народно-ліберальної «стамболовістської» партії іноли по-різному трактували ідеї і практики Стамболова щодо розвитку взаємовідносин із Санкт-Петербургом