До питання про надгробки візантійського Херсону в контексті трансформа- ції світогляду містян - Піщуліна, Наталія Олегівна (Дриновський збірник, 2019)
Херсонес-Херсон є унікальною пам’яткою, оскільки містить археологічний матеріал двох епох: античної та візантійської. На його прикладі можна прослідкувати трансформаційні процеси релігійного світогляду. Надгробки є своєрідною візуальною репрезентацією культу. У статті зосереджено увагу на типологічній класифікації цієї групи пам’яток, їх функціональних особливостях на тлі трансформації міста з античного на середньовічне, на тегах, найбільш розповсюджених у текстах епітафій; внесено деякі корективи щодо вивчення херсонських надгробків різними дослідниками