Князі-хрестителі Болгарії та Русі: пошук аналогій - Роменський, Олександр Олександрович (Дриновський збірник, 2019)
В статті порівнюються наративні образи правителів, що запровадили християнство в Болгарії та на Русі, аналізуються літературні топоси та обставини християнізації Східної Європи та Балкан. Виявлено спільні тенденції в діяльності та церковному пошануванні Св. Бориса Болгарського та Володимира Святославича