Античний театр і Візантія: від громадянської ідеології до християнства - Ручинська, Оксана Анатоліївна; Міхаліцин, Павло Євгенович (Дриновський збірник, 2019)
У статті розглянуто шляхи адаптації античного драматургічної спадщини у Візантії. Прийшовши в занепад до середини IV ст., антична драма трансформувалася і знайшла нові форми: літургійна драма, літературний і народний театри. Відійшовши від форми і суті античних театральних вистав, візантійська драма зберегла одну важливу рису – ідею передачі панівної ідеології драматичними засобами.