Викладання журналістики в Україні на сучасному етапі: проблеми теорії та практики - Жигун, Сніжана (Дриновський збірник, 2019)
Проблеми викладання журналістики на сучасному етапі видається ефективним об’єднати у три групи: 1) пов’язані із переходом практики від журналістики, зорієнтованої на коментар, до журналістики, зорієнтованої на інформацію (диспропорційний розподіл годин, суперечливість підручників тощо); 2) зумовлені появою нових медіа, формуванням глобальної журналістики та зміною засобів виробництва; 3) спричинені потребою змінити спосіб викладання, перейшовши від менторства до фасилітації.