„Позволеният“ културен обмен между НРБ и САЩ през 60-те години на XX век. - Самуилова, Симона (Дриновський збірник, 2019)
В статията се прави историческа реконструкция на контактите между Народна република България и Съединените американски щати в сферата на художествената култура след възстановяване на прекъснатите дипломатически отношения (1950–1959). Целта е да се очертае външната културна политика на НРБ спрямо Съединените щати през 60-те години на века и да се допълнят изследванията по тематата за културното общуване на Народна република България със западните капиталистически държави през студената война.