Образ Болгарії (1944–1989) в українській навчальній літературі 1966–2010 рр. - Самойленко, Наталя (Дриновський збірник, 2019)
На підґрунті аналізу навчальних посібників та підручників з історії південних та західних слов’ян та з історії країн Центрально-Східної Європи автор порівнює образ Болгарії у радянську та пострадянську добу. Зроблено висновок про наступність наукової традиції.