«Русское общество националистов» в Університеті Св. Володимира і студентський страйк 1899 року - Білоус, Тарас (Дриновський збірник, 2019)
Стаття присвячена подіям у Київському університеті під час всеросійського студентського страйку 1899 року. Встановлено, що саме під час нього в університеті з’явилася організація «Русское общество националистов», яка активно протидіяла прихильникам страйку; визначено окремих її учасників. Висловлено припущення, що це була перша в Російській імперії студентська організація такого типу.