Професионалната подготовка на офицерите в България (1878–1945 г.) - Явашчев, Сево (Дриновський збірник, 2019)
В статията е разгледана системата за професионалната подготовка на българските офицери. Обърнато е специално внимание на ролята и мястото на военното училище, военната академия и школите за преподготовка на офицерите. Разгледано е и обучението им в конкретна държава в чужбина, като следствие от политическата обвързаност на България