Структура і значення курсів метафізики у Києво-Могилянській академії (XVII–XVIIІ ст.) - Симчич, Микола (Дриновський збірник, 2019)
У статті проаналізовано збережені рукописи курсів метафізики, що викладались у Києво-Могилянській академії в XVII–XVIIІ ст. Визначено їхній обсяг (в порівнянні з іншими частинами філософського курсу) і структуру (які питання обговорювали, чи є відмінність між курсами у обговорюваних питаннях). Запропоновано відповідь, чому могилянські курси мали саме такий обсяг і зміст.