Словацька республіка в контексті міграційної політики ЄС - Мухін, Євген Олександрович (Дриновський збірник, 2019)
Стаття присвячена дослідженню місця і ролі Словацької Республіки у міграційних процесах в Європейському Союзі. Простежується історія спільної міграційної політики ЄС, до якої, після 2004 р., долучилася Словаччина, розкривається комплекс чинників і передумов, що сприяли різкому неконтрольованому притоку мігрантів на територію країн-членів ЄС у 2015–2016 рр., а також участь Словацької Республіки в процесі вирішення міграційної кризи.