На пошану М. П. Драгоманова – міжнародна конференція «Драгоманівські студії» в Софії - Якімова, Антоніна Миколаївна (Дриновський збірник, 2019)
На сучасному етапi розвитку світової цивiлiзацiї, коли явище глобалізації спонукає до дій, нацiлених на збереження автентичної культури етносiв та їх історії, важливо ефективно використовувати можливостi дiаспори для утвердження позитивного бачення держави Україна мiжнародною спiльнотою. Наукова конференція «Драгоманiвськi студiї» прагне вшановувати видатних українцiв, якi зробили вагомий внесок у розвиток країни перебування, відомих болгарських політиків, громадських діячів, учених, літераторів, митців, діяльність яких сприяла популяризації України в Болгарiї та свiті; дослiджувати історію української дiаспори в Болгарiї; аналiзувати тенденцiї та явища у середовищi новiтньої української дiаспори Болгарiї; вивчати фактори збереження нацiональної iдентичностi українцiв у світі; спiвпрацювати з громадськими та науковими установами двох країн.