Прилагане на Конвенцията на ЮНЕСКО за опазване на нематериалното културно наследство 2003 година на национално ниво: българският опит. - Сантова, Міла (Дриновський збірник, 2019)
В годините около и последвали непосредствено акта на приемането от Генералната конференция на ЮНЕСКО през 2003 г. на Конвенцията за опазване на нематериалното културно наследство (Конвенция 2003) България натрупа опит в подготовката и формулирането на културни политики и дейности, свързани с прилагането на директивите за опазване, които Конвенцията чертае. В текста се говори за предприетите от България мерки: културни политики, програми и субекти по прилагане на Конвенцията.