Альманах «Болгарська україністика»: тематика і проблематика досліджень. - Огієнко, Ірина Сергіївна (Дриновський збірник, 2019)
Альманах «Болгарська україністика» – щорічне електронне наукове видання, в якому друкуються статті, огляди, рецензії, пов’язані з актуальними проблемами болгарської україністики, української болгаристики, українсько-болгарською мовною і культурною взаємодією, науковими зв’язками. Альманах створено в межах проекту «Болгарська віртуальна україністика»; ознайомитися з ним можна на офіційному сайті спеціальності «українська філологія», що існує при кафедрі словянського мовознавства Софійського університету імені Климента Охридського. Видання виходить з 2012 року, на сьогодні представлено пятьма випусками – 1, 2 (2012 р.), 3 (2013 р.), 4 (2014), 5 (2015) і одним спецвипуском, до якого ввійшли доповіді, виголошені на Міжнародній науковій конференції «Шевченківський ранок», присвяченій 200-річниці з дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Софії 19–20 березня 2014 року (вийшов у березні 2016 р., тексти ввійшли в редакції 2014 р.).