Стефан Стамболов в оцінках сучасної болгарської історіографії - Миколенко, Дмитро Валерійович (Дриновський збірник, 2019)
У представленій статті аналізуються наукові праці сучасних болгарських авторів, присвячені діяльності державника С. Стамболова. Автор розглядає вплив традицій марксистської історіографії, нинішньої політики пам’яті у Болгарії, а також новітньої методології дослідження на висвітлення питань, пов’язаних із міжнародними і внутрішніми ініціативами першого самостійного «стамболовістського» кабінету міністрів. Історик констатує створення вченими у цілому позитивного образу політика, але разом з тим відмічає продовження дискусії навколо деяких аспектів його практик.