Носталгични връзки, етнокултурни идентификация и евроинтеграциони възгледи сред украински мигранти в община Сливен в България. - Матанова, Таня Стоянова (Дриновський збірник, 2019)
В статията се разглеждат езиковите, музикалните, родовите, хранително-вкусовите и предметните носталгични връзки на украински мигранти, както и етнокултурните и други самоидентификации на украински мигранти в община Сливен в България. В допълнение са представени и някои мнения на анкетираните относно влизането на Украйна в Европейския съюз.