Володимир Кузьмич Міхеєв (1937–2008 рр.) - Аксьонов, В. С.; Скирда, В. В.; Тортіка, О. О. (Давнина. Харківський історико-археологічний щорічник, 2016)
Володимир Кузьмич відомий науковій спільноті як активний та плідний польовий археолог, який протягом майже півсторіччя займався дослідженням пам’яток лісостепового варіанту салтово-маяцької культури. Під керівництвом В. К. Міхеєва були досліджені такі унікальні пам’ятки, як могильники салтівської культури Заліман (1969  р.), Суха Гомільша (1974–1982 рр.), Старий Салтів (1982  р.), Червона Гірка (1984–1994  рр.), Червона Гусарівка (1994–1998  рр.), городище, селище та могильник біля с. Маяки Донецької області, могильник у  с. Метайлівка (2000–2004  рр.), селище у  с. П’ятницьке (2006  р.) та багато інших археологічних пам’яток Харківщини.