Розвідки на городищі скіфського часу біля с. Якушинці - Шелехань, О. В.; Ліфантій, О. В. (Давнина. Харківський історико-археологічний щорічник, 2016)
Подано результати досліджень городища біля с. Якушинці у 2012–2013 рр. Знято план пам’ятки за допомогою прибору GpS. Шурфування виявило артефакти двох культур — білогрудівської та скіфської. Фортифікаційні насипи відносяться, безсумнівно, до другого горизонту. Білогрудівський матеріал датується ХІІ—ХІ ст. до н. е., скіфський — VII—VI ст. до н. е. Остання обставина розширює наші знання про пам’ятку, оскільки раніше вважалося, що вона датується тільки пізньоскіфським часом. Аналіз географічного положення городища вказує на те, що воно було центром найбільш північного вузла пам’яток скіфського часу Східного Поділля.