Про особливі види поховань у населення східноєвропейського Лісостепу VII—IV ст. до н. е. - Гречко, Д. С. (Давнина. Харківський історико-археологічний щорічник, 2016)
У статті аналізуються особливі види поховань населення Лісостепу передскіфського і ранньоскіфського часу. Розглядаються поховання Медвинського некрополя у Пороссі, які представлені вторинними і розчленованими похованнями. Можна говорити про генетичний зв’язок традиції здійснення особливих видів поховання у населення Лісостепу скіфського часу з традиціями племен тщінецкого культурного кола Лісостепу. Варто припускати вплив племен Дністро-Дунайського межиріччя передскіфського часу і білозерської культури Степу. Особливі види поховань не набули поширення у населення Лісостепу в скіфський час.