Ще одна башта-цистерна генуезької фортеці Чембало (XIV—XV ст.) - Дьячков, С. В. (Давнина. Харківський історико-археологічний щорічник, 2016)
Нотатки присвячено новітнім розкопкам генуезької фортеці Чембало (XIV—XV ст.), які відбувалися на території міста св. Миколая. За результатами розкопок башти № 5 у 2013 р. було виявлено ще одну цистерну для зберігання води, яка була частиною складної системи водопостачання фортеці й міста Чебмало. З’ясовано, що цистерну було збудовано після кардинальної перебудови башти у третій чверті XV ст. На відміну від інших фортечних цистерн, водосховище башти № 5 було побудовано з цегли. Розкопками цистерни башти № 5 було виявлено унікальний комплекс арбалетних стріл та залізних пластин захисних обладунків.