Продукти землеробства у літописній Лтаві - Горбаненко, С. А.; Пуголовок, Ю. О. (Давнина. Харківський історико-археологічний щорічник, 2016)
У статті розглянуто всі дані, що мають відношення до землеробства. Наявні матеріали не залишають сумнівів у тому, що населення активно використовувало продукти землеробства. Відсутність знарядь для обробітку ґрунту та збирання врожаю, а також наявність знарядь для переробки зерна, наштовхують на думку виключно про споживання продуктів землеробства. Тим не менше, виявлені досить великі ями для зберігання зерна, які побічно можуть свідчити також і про вирощування деякої кількості зернових. Порівняльна характеристика палеоетноботанічного спектру пізньороменського часу з хронологічно і територіально близькими аналогіями з волинцевсько-роменських пам’яток вказує на велику ступінь ідентичності матеріалів.