Про релігію стародавніх індоєвропейців (за підсумками аналізу лексико-семантичного поля «релігія» ранньої індоєвропейської прамови) - Чередниченко, А. Г. (Давнина. Харківський історико-археологічний щорічник, 2016)
Стаття присвячена аналізу лексико-семантичного поля «релігія» ранньої індоєвропейської прамови. Аналіз показує, що індоєвропейської лексики, яка пов’язана з релігійною формою суспільної свідомості, дуже мало. Відсутні загально індоєвропейські лексеми «бог», «дух», «душа», «сила», «святий». Пізнє ареальне гетерогенне походження мають індоєвропейські дієслова «молити(ся)», «жертвувати», «співати», «хвалити», «хулити» й т. п.