Рецензія: Скирда В.В., Шрамко Б.А. Історія первісного суспільства. Підручник. — Харків: ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2018. — 172 с. - Бандровський, Олександр (Давнина. Харківський історико-археологічний щорічник, 2019)
У рецензії розглядаються позитивні новації підручника «Історія первісного суспільства». Він відповідає вимогам курсу і відповідає принципам сучасного підходу до історії людства. Окремі зауваження не знижують наукового рівня навчального видання. Одне з них стосується науково непідтвердженими використання терміна «промискуитет», введеного в радянській літературі 60-х рр. ХХ століття. В іншому, підручник відповідає вимогам до навчальної літератури. У ньому коротко, без втрати змістовності, представлені основні етапи антропогенезу і історичні періоди социогенеза. Після кожного розділу представлені методичні питання і завдання, що є основним елементом пізнавальної діяльності студентів. Важливо також відзначити наявність словника термінів і понять, які доповнюють зміст підручника.