Грецький керамічний імпорт Циркунівського городища - Задников, Станислав Анатольевич; Пеляшенко, Константин Юрьевич (Давнина. Харківський історико-археологічний щорічник, 2018)
В статті розглянута колекція фрагментів античної кераміки, виявлена під час роз- копок городища скіфського часу біля с. Циркуни. Велика кількість знахідок імпортно- го посуду вказує на особливу роль цієї пам’ятки, як торгового та адміністративного центру найближчої округи. Серія керамічних фрагментів складається в більшості з амфорної тари і в незначній кількості зразків столового посуду. В роботі наведена статистична характеристика: розподілення фрагментів у стратиграфії та планіграфії, визначені центри виробництва і їх співвідношення, визначені хронологічні позиції.