Візантійські спеції як частина щоденної римської кухні - Сорочан, Екатерина Сергеевна (Давнина. Харківський історико-археологічний щорічник, 2018)
Стаття присвячена деяким спеціям та приправам, які використовувалися в Візантійській імперії при приготуванні їжі і напоїв. Уточнюється перелік спецій візантійською грецькою термінологією. Стверджується виключно комерційний характер професії продавця спецій (ὁ ἀρωματοπράτης, ὁ μυρεψός), що пояснює практично повну відсутність спеціалізації в цій області. Більш точно визначені зони імпортної торгівлі.