Discourse-forming concepts of Victorian period: MODESTY vs PRUDERY - Shevchenko, І. S. (Cognition, Communication, Discourse, 2018)
У статті розглядаються дискурсотвірні етичні концепти вікторіанського дискурсу СКРОМНІСТЬ і ХАНЖЕСТВО, що відповідають моральним пріоритетам епохи. Структура етичного концепту має двомірне лінгвокультурне й соціодинамічне представлення. За умови стабільності понятійного шару концепта соціодинамічний аспект зумовлює зміни оцінної та образної складових концепта СКРОМНІСТЬ і появу концепта ХАНЖЕСТВО.