«Каразінські читання» на історичному факультеті Харківського університету: традіції та тенденції - Походнякова, Альона Сергіївна; Жидков, Сергій Олегович (Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії, 2017)
Стаття присвячена історії конференції «Каразінські читання» на історичному факультеті Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, її ролі у розвитку історичної науки. Простежується динаміка чисельності учасників наукового форуму, представництво студентської спільноти різних навчальних закладів, тематична спрямованість конференції.