Погибла ли Западная Римская империя в 476 г.? - Семененко, Е. (Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії, 2015)
Стаття присвячена проблемі визначення ролі подій 476 р. для історії Західної Римської імперії. В центрі уваги стоїть переворот Одоакра 476 р. та інтерпретація його в радянській і зарубіжній історіографії. На основі відомостей джерел та порівняльного аналізу історіографії, було зроблено спробу узагальнити наявний матеріал та виділити основні моменти, пов’язані з наслідками ліквідації інституту імператорської влади на Заході.