Военная доктрина и еѐ реализация на практике: проблема контроля за личным составом во французской армии 1920-х гг. - Магадеев, И. (Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії, 2015)
Основна мета статті – вивчення причин і механізмів трансформації воєнної доктрини під час її зіткнення з практикою. Автор на прикладі проблеми контролю за особистим складом у французькій армії у 1920-х рр. демонструє, що французьке воєнне керівництво, вимоги яких через соціально-політичні і фінансові причини було важко реалізувати на практиці, обрали свій шлях – вибудовувати легітимний статус своєї доктрини, статус, з яким було пов’язано їх власне соціальне положення.