К вопросу о роли США в процессе становления и укрепления Освободительной армии Косово (середина 1990-х – июнь 1999 г.) - Белоус, С. (Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії, 2015)
В статті розглядається питання про роль США у процесі становлення, військового розвитку і зміцнення політичних позицій Визвольної армії Косово. Досліджуючи політику американської влади щодо ВАК і методи, які використовувалися для її реалізації, автор вказує на специфічну роль західних спецслужб та приватних військових кампаній у розглядаємому процесі, а також приділяє особливу увагу аспекту співпраці НАТО з ВАК в період повітряної операції альянсу «Союзницька сила».