Козацькі клейноди в українській військовій символіці та атрибутиці ХХ–ХХІ століть - Бабкова, Н. (Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії, 2015)
У статті поетапно аналізує застосування козацьких клейнодів у війс.ьковій символіці та атрибутиці починаючи з 1918 року і до сьогодення. Розглядається використання клейнодів на погонах офіцерського складу та прапорах Збройних Сил України, державних нагородах. Висвітлюється процес трансформації козацьких клейнодів на нагородах пов’язаних із Другою Світовою війною. Простежується процес збереження сучасними фахівцями традицій військової символіки періоду національно-визвольної боротьби 1917–1921 років.