Торгівля як сфера діяльності органів державної безпеки в Харкові в перші роки непу (1921–1923) - Скубій, І. (Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії, 2015)
Статтяприсвячена діяльності органів державної безпеки у сфері торгівлів Харкові в перші роки непу. Виявлено негативні тенденції в їхроботі, які деструктивно впливали на ринкові відносини,пригнічували та знищували приватнопідприємницьку ініціативу.