трибути козацької влади в міській геральдиці України - Бабкова, Н. (Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії, 2015)
В  статті  розглядається  питання  використання  зображенькозацьких клейнодів у вітчизняній територіальній та муніципальній геральдиці.  Виділені  основні  етапи  розвитку  відтворення  булави, пірнача та бунчука в емблематиці населених пунктів України. У ході дослідження з`ясовано, що дана геральдична тематика не знайшла широкого використання, та найбільш характерна для центральних та північних регіонів країни.