Дитяче поховання ямної КІС з курганного могильника біля с. Циркуни на Харківщині - Аргунова, Анна Сергіївна (Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії, 2020)
В статті публікуються результати розкопок дитячого підкурганого поховання ямної КІС, відкритого експедицією ІА НАНУ під керівництвом к.і.н. Д. С. Гречка в ході дослідження кургану №14 біля с. Циркуни Харківської обл. Робиться спроба комплексно проаналізувати елементи поховального обряду, а також привернути увагу до проблем та стану вивченості подібних пам’яток на території Сіверськодонецького лісостепу.