Зовнішня політика США в ідеях американських соціал-дарвіністів: основні напрями, особливості та значення - П’ятничук, Тарас Іванович (Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії, 2018)
Стаття присвячена аналізу експансіонізму в ідеях американських соціальних дарвіністів. Подана загальна характеристика соціап-дарвінізму як політичного та філософського вчення, проаналізовані особливості американського соціап-дарвінізму, а також запропонована класифікація його напрямів. Автором порушується проблема впливу соціап-дарвінізму на формування зовнішньої політики США наприкінці XIX - на початку XX ст.