Актриса Катерина Осмяловська: сторінки творчої біографії - Буняк, Олена Петрівна (Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії, 2018)
В статті розповідається про актрису Катерину Осмяловську виконавицю ролі Наталки Полтавки в однойменному фільмі-опері, відзнятому режисером Іваном Кавалерідзе в 1936 р. та представлено матеріали із колекції НМІУ, які експозиційно відображують зазначену тему.