Влияние магии на развитие индивидуализма в заупокойном культе Древнего Египта эпохи Среднего царства - Пяничук, О. (Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії, 2015)
Стаття присвячена виявленню ролі магії у розвитку особистості та її вплив на становлення морально-етичних норм у староєгипетському суспільстві. Розвиток індивідуалізму стає чинною ознакою часу, коли культ Осіріса надав простому люду рівні права з фараоном на загробне життя. У зв’язку з цими ідеологічними змінами висвітлюється питання впливу магії на світогляд єгиптян, їх поведінку та уявлення про нові перспективи потойбічного життя.