Музейна археологія Радянської України у 1920-х – першій половині 1930-х рр.: до постановки проблеми - Пудовкіна, А. (Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії, 2015)
У статті розглядається сучасний стан розробки проблеми музейної археології 1920-х – першої половини 1930-х рр. та перспективні напрями дослідження у цій галузі історії вітчизняної археологічної науки. Визначено основне коло питань для наукових розвідок щодо археологічних польових досліджень музейних установ Радянської України зазначеного періоду. Уточнюється низка понять та пропонується термін «музейна археологія».